Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Novosti

30.04.2019, 16:49

10.“MEĐUNARODNA IZLOŽBA POVIJESNIH VOZILA“

OLD TIMER KLUB „EPPUR SI MUOVE“ 

                                   10.“MEĐUNARODNA IZLOŽBA POVIJESNIH VOZILA“

                                                              UMAG, 27.04.2019.   

RAZNOLIK PROGRAM PROTEKLOG VIKENDA U UMAGU OBOGATILO JE JOŠ JEDNO USPJEŠNO IZDANJE TRADICIONALNE, 10.“MEĐUNARODNE IZLOŽBE POVIJESNIH VOZILA“ U ORGANIZACIJI OLD TIMER KLUBA „EPPUR SI MUOVE“ TE POKROVITELJSTVOM GRADA UMAGA, TURISTIČKE ZAJEDNICE I „PLAVE LAGUNE“.

GOTOVO STO UČESNIKA IZ VIŠE ZEMALJA ODUPRLO SE IZAZOVU LOŠIJE VREMENSKE PROGNOZE NA PUTU, ALI SU ZATO U UMAGU NJIHOVI LIMENI LJUBIMCI, SUNCEM OBASJANI,  ZABLISTALI U PUNOM SJAJU.  IZLOŽENI DUŽ ŠETNICE, SKUPOCJENI I RARITETNI AUTOMOBILI IZ PROŠLOG STOLJEĆA, MAMILI SU INTERES MNOGOPROJNIH POSJETITELJA I TURISTA. VESELO DRUŽENJE UZ GLAZBU I PLES UPOTPUNILI SU I ČLANOVI UDRUGE „WILD COUNTRY DANCERS“.  U 13 SATI OLD TIMERI SU STARTALI SVOJE „LJUTE MAŠINE“ I KRENULI DEFILE VOŽNJOM GRADSKIM ULICAMA. PANORAMSKA VOŽNJA NASTAVLJENA JE PUTEM UMAŠKIH TURISTIČKIH NASELJA „PLAVE LAGUNE“, PUNTA, STELLA MARIS, KATORO I SAVUDRIJA. UČESNICI SU TAKO UŽIVALI U LJEPOTAMA NAŠE OBALE I PLAŽA, A MNOGOBROJNI TURISTI S ODUŠEVLJENJEM SU ISPRATILI NESVAKIDAŠNJE PRIZORE PUTUJUĆE IZLOŽBE POVIJESNIH VOZILA.

NAKON POSJETA NAŠEM NAJSTARIJEM, 200 GODIŠNJEM SVJETIONIKU U SAVUDRIJI, ZAVRŠNO DRUŽENJE I PODJELA NAGRADA UPRILIČENO JE NA EKO FARMI „JOLA“  GDJE SU UČESNICI  KUŠALI VRHUNSKO MASLINOVO ULJE I ČAJ OD MASLINOVOG LISTA.

IZMEĐU RAZNOVRSNIH MODELA OD DVADESETIH DO OSAMDESETIH GODINA PROIZVODNJE NAJVEĆU PAŽNJU PRIVUKAO JE VRHUNSKI RESTAURIRAN I RIJEDAK  CABRIOLET „DODGE“ IZ 1928. GODINE.  ISTICALO SE JOŠ NEKOLIKO AMERIČKIH LIMUZINA IZ 50.-60. GODINA, FIATI IZ 1930., RAZNI MODELI ALFA ROMEA, LANCIA, MG, CITROENA, MERCEDESA I MNOŠTVO DRUGIH.

 

Umag, 29.04.2019.                                                                                               Predsjednik:

                                                                                                                                 Milan Vukšić

Nazad