Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Novosti

27.08.2019, 12:51

20. oldtimer rally u Ivanić gradu

U nedjelju 25. kolovoza 2019. godine je u Ivanić Gradu po 20. put održan Oldtimer Rally. Na susretu je bilo 85 starodobnih vozila, a nastupilo je 134 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije. 

Riječ je o smotri starodobnih vozila koju već 20. godina organizira Oldtimer klub Ivanić Grad (OTKIG) kojeg vrlo uspješno vodi gospodin Zdravko Jambrešić.

Jedan od osnovnih kriterija za sudjelovanje je da vozilo mora biti proizvedeno prije 1989. godine dok vlasnici mogu biti stariji, ili mlađi.

Osim revijalnog, manifestacija je i natjecateljskog karaktera te se kao takva boduje za prvenstvo Hrvatske u HAVAP Savezu. 

Okupljanje sudionika počelo je u jutarnjim satima, a prekrasne limene ljubimce građani su mogli razgledati do 11h. kada je povorka krenula prema Križu, Velikoj Ludini i Čazmi. Staza kojom su se kretali sudionici dugačka je 74 km te je prošla čak kroz tri županije.

Na kraju susreta podijeljene su nagrade i zahvalnice sudionicima ovog  jubilarnog 20. oldtajmerskog susreta u Ivanić gradu.

OTKIG je osvojio 1 mjesto u kategoriji motocikla i 2 mjesto u kategoriji automobila.

Moram napomenuti da se OTKIG ove godine po prvi puta natjecao i u kategoriji automobila po klasama te je od devet prijavljenih klubova osvojio 2. mjesto, što je izniman uspjeh s obzirom na konkurenciju koja je bila.

Do sada se naš klub natjecao isključivo u kategoriji motocikala, pa je ovaj prvi nastup automobilima i odmah  prekrasan plasman za nas veliki uspjeh. 

Nazad