Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Novosti

29.10.2022, 10:41

28. Izlet u Padovu na Auto e Moto d′Epoca

Oldtimer klub Zagreb organizirao je 28. izlet u Padovu na Auto e Moto d′Epoca, Fiera di Padova, 21. i 22. listopada 2022. Nakon tri godine „ suše“ zbog CORONE jedva smo dočekali ponovni susret s Padovom i starodobnim vozilima.

Što možda mnogi nisu znali bio je to posljednji sajam oldtimera u Padovi, a od iduće godine sajam će se održavati u Bologni.

Ovaj puta na izlet smo išli bez Bože i Bobe ali u organizaciji agencije Mondo Travel.

Putovanje i vožnja  kao i vodičkica Katya bili su odlični. Sve se odigravalo po našim željama baš kao u dobra stara vremena. U busu je bilo 32 člana našega Kluba, a u organizaciji smještaja u Padovi bio je i naš dugogodišnji prijatelj Borko sa suprugom.

Sajam je kao i inače bio velik i pružio je zadovoljstvo svakome prema interesu. Bilo je dosta odlično restauriranih vozila, prikaza restauracije ali i dosta nakaradnih i kičastih primjeraka no ipak za klasu kvalitetnije nego li je to kod nas. Pravih, rijetkih starodobnih vozila, uređenih, originalnih bilo je podosta ali ponajviše je bilo prodaje youngtimera gdje su prednjačili Porsche i Ferrari. Bilo je tu i „olupina“, dosta literature, dijelova ali i poneki rijetko viđen primjerak.

Mislim da je društvo Oldtimer kluba Zagreb bilo zadovoljno sajmom, a bolje polovice šopingom u gradu.

Miljenko Paunović

 

Nazad