Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Novosti

05.09.2021, 10:14

35. "Zagrebački oldtimer rally" 11. i 12. rujna 2021.

Iznimno radi pandemije je ove godine naš rally održan u rujnu, a kao što je to kod nas oduvijek tradicija, susret je trajao dva dana i to u subotu 11. rujna kao izložba vozila na Europskom trgu, a  u nedjelju 12. rujna vozili smo preko Jaske do Karlovca. Rally je održan uz obavezno pridržavanje svih predviđenih propisa u svezi pandemije. 

U subota 11. rujna je od 8 do 13 sati na Europskom trgu održana izložba starodobnih vozila. 

Tijekom boravka sudionika 35. Oldtimer rallya na Europskom trgu u dva navrata je prodefilirala "Kravat pukovnija" uz likove iz Zagrebačkog vremeplova (ban J. Jelačić i Manda s vrčem s vodom).

Iza 13 sati, nakon kraće promotivne vožnje gradom uz pratnju policijskih vozila i naših redara  vozila su krenula na ručak u Pivnicu "Medvedgrad", Samoborska cesta 217.

Nakon ručka u pivnici službeno je završio prvi dan susreta starodobnih vozila.

U nedjelja 12. rujna je od 8 sati na trgu Stjepana Radića bilo okupljanje vozila i izložba.

Nakon zajedničke fotografije na stubama ispred zgrade gradskog Poglavarstva točno u 10 h je uslijedio organizirani polazak prvog vozila, koja su oko 11 sati stigla u Jasku.

U organizaciji Turističke zajednice, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Jaske organizirana je mala zakuska uz okrjepu za sve sudionike.

U 12 sati i 15 min. je uslijedio organizirani polazak kolone starodobnih vozila prema Karlovcu gdje smo na Trg J. J. Strossmayera stigli oko 13 h. Dočekao nas je gradonačelnik Grada Karlovca i u kračem pozdravnom govoru sve sudionike pozvao u Kazališnu kavanu na "kavu". Nakon kračeg razgledavanja Karlovačke zvijezde sudionici su se podijelili u dvije grupe te su s vodičem otišle u razgled  akvarija i Muzej Domovinskog rata. Nakon razgleda akvarija i Muzeja, sudionici su pošli na ručak u restoran HV Zrinski.

Tijekom ručka dodijeljena su priznanja osobama, posebno zaslužnim za razvoj oldtimerstva u Hrvatskoj, a dodijelili su ih predsjednik HAVAP-a Mladen Veršić i članovi Uprave OTK Zagreb.

Uz lijepo vrijeme, uz druženje istomišljenika i oldtimere zajedno smo proveli jedan od vrlo lijepih oldtimerskih susreta.

Organizatori koriste priliku da se još jednom zahvale svima koji su na bilo koji način doprinijeli da je naš 35. po redu susret starodobnih vozila bio ovako uspješan.


Nazad