Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Kalendar natjecanja

22. OLDTIMER RALLY : ZAGREB 2007.

trasa Oko Zagreba - od ulice kralja Zvonimira do Sesvetskog Kraljevca preko Domovinskog mosta do hotela Antunović u Prečkom
opis:

22. OLDTIMER RALLY : ZAGREB 2007.

Naš klub je zajedno s “Automehanika servisi d.d.” 09. i 10. lipnja 2007. organizirao tradicionalni zagrebački 22. OLDTIMER RALLY: ZAGREB2007., reviju starih automobila i motocikala. Zahvaljujući vozilima iz Celja, Kopra, Milana i Novog Sada ovaj je rally bio "međunarodni", a zahvaljujući vozilima iz klubova iz Zagreba - Klakson, iz Duge Rese - Mrežnica i mnogih drugih Split, Zadar, Rijeka, Pula, Karlovac, Sisak, Ivanić Grad, Lučko, Strmec, Zabok, Krapinske Toplice, Varaždin, Čakovec, ovaj rally je kao i uvijek do sada bio „međusavezni“, otvoren za sve.

U Subotu, 09. lipnja, od 10 oo sati bilo je okupljanje vozila oko prostora „Automehanika servisi d.d.“, ul. kralja Zvonimira 25, u Plemićevoj ulici i dijelu ulice Brešćenskoga - izložba vozila. Do starta promotivne vožnje ulicama grada Zagreba prijavilo se 123 posada automobila i motorkotača, proizvedenih do 1977. godine.
Od 12 do 14 sati vozila su bila izložena na trgu m.Tita ispred i oko zgrade HNK. Nakon toga uz kraće zaustavljanje u ulici N. Tesle i Masarykovoj ulici kolona vozila je nastavila vožnju Zelenim valom preko trga Žrtava fašizma, Držićeve ulice, preko mosta "Mladosti" te u nastavku pored novogradskih naselja uz jezero Bundek i „ Kajzericu” do Jadranskog mosta. Prolaskom kroz Savsku cestu kolona vozila se zaustavila u pivnici “Zlatni medo” gdje je za učesnike priređen ručak.
U večernjim satima neformalno su se sudionici sastali na Kaptolu.

U nedjelju 10. lipnja od 08 30 sati bilo je okupljanje sudionika oko prostora „Automehanika servisi d.d.“, ul. kralja Zvonimira 25, u Plemićevoj ulici i dijelu ulice Brešćenskoga , gdje je priređena izložba vozila. Prijavilo se 130 posada, od kojih je najstariji automobil rally-a FORD model A točno prema programu startao u 10 00 sati.
Trasa rally-a je bila Vlaškom, Maksimirskom do Dubrave, gdje je u dvorištu firme „Auto Obad“ bila priređana okrepa. Nakon toga nastavljena je vožnja do hotela Antunović u Sesvetskom Kraljevcu gdje je održan ispit spretnosti i ispit točnosti. Nakon okrepe vozila su nastavila u smjeru Dumovca, Ivanje Reke, Resnika i prešla novi „Domovinski most“. Preko Mičevca i Hrelića vozila su nastavila kroz „Novi Zagreb“ pa preko mosta "Slobode", a zatim skrenula u Zagrebačku aveniju gdje su se ponovno zaustavila u hotelu Antunović. Tako su sudionici našeg 22 međunarodnog rally-a prešli sva četiri mosta preko rijeke Save.

Ispred i oko hotela Antunović su vozila bila izložena dok je za njihove vlasnike u hotelu priređen ručak te je uz zabavni program, dodjelu posebnih priznanja i nagrada bilo proglašenje rezultata natjecateljskog dijela ovog vrlo uspjelog rally-a.

Zahvaljujemo svim sponzorima i svima koji su u bilo kojem obliku pomogli pri realizaciji ovog našeg rally-a.


Posebno zahvaljujemo svim sudionicima na dolasku i učešću i nadamo se da ćemo se iduće godine 07. i 08. 06. 2008. ponovno susresti na našem tradicionalnom međunarodnom „23. OLDTIMER RALLY-u, Zagreb 2008”.

Sa štovanjem, Uprava Kluba:

Dr. Radovan Marjanović-Kavanagh,
dipl.ing Marijan Vukasović,
dipl.ing. Slobodan Rak

"OLDTIMER KLUB ZAGREB", 10000 Zagreb, ul. kralja Zvonimira 25

www.oldtimer-klub-zagreb.hr

098 / 236667, 098 / 885898, 098 / 228402,

email:ramaka@rgn.hr