Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

Motodrvo 2T, 1937.
Tvrtko Drvenić
Motodrvo 2T, 1937. (1937.)

O klubu

1986. godine u Tehničkom muzeju Zagreb neformalno su se počeli okupljati entuzijasti i ljubitelji starodobnih vozila prigodom izložbe priređene pod motom "100 godina automobila" i povodom održavanja prvog zagrebačkog rallyja starodobnih vozila Zagreb - Samobor - Zagreb, koji je održan 8. lipnja 1986. godine. Odaziv publike je bio fantastičan i za tjedan dana izložbu je posjetilo više od 10.000 posjetitelja, što se do tada u Tehničkom Muzeju nije dogodilo. I narednih godina nastavljeno je s organizacijom rallyja te je tako u valu općeg oduševljenja u travnju 1988. godine osnovan "OLDTIMER KLUB" pri Tehničkom Muzeju Zagreb. Sljedećih godina klub je osamostaljen i osnovan je njegov pravni sljednik "OLDTIMER KLUB ZAGREB" koji pod tim imenom djeluje bez prekida do danas.

Godine 2015. OLDTIMER KLUB ZAGREB je uspješno organizirao jubilarni trideseti rally starodobnih vozila što je brojka vrijedna poštovanja.

S obzirom na to da je prvih godina klub bio zapravo jedini te vrste u Hrvatskoj, a i šire, broj članova se popeo na više od 250 iz cijele zemlje, što je kasnije dovelo do današnjeg velikog broja oldtimer klubova (oko 30).

Osnovna svrha postojanja ovog kluba je okupljanje ljubitelja starodobnih vozila svih profila, a radi se naime i o sakupljanju, sistematizaciji dokumentacije, restauraciji i prezentiranju starih vozila, koja su nasljeđe i dokaz tehničke kulture svakog naroda. Nije problem odbaciti, nego je mudrost znati koristiti, očuvati i obnoviti taj segment ljudske kreativnosti. U tu svrhu klub organizira svake godine tradicionalni rally starodobnih vozila - oldtimera koji je ujedno i izložba na kotačima, a svake godine izlazi bar po jedno obnovljeno vozilo pred javnost.

Naša druga djelatnost kluba je izdavanje klupskog glasila "Oldtajmerski vjesnik", koji izlazi dva puta godišnje, prošavši razne faze od šapirografiranog "Glasnika" do lista visoke tehničke i likovne razine.

Osim spomenutih osnovnih djelatnosti Oldtimer klub Zagreb pokrenuo je prvi sajam i izložbu starodobnih motornih vozila u Zagrebu 1997, a pojedinci - članovi Kluba sudjeluju u brojnim manifestacijama u javnosti (radio, televijzija i dr.)
Klub i njegovi članovi sudjeluju na različitim rallyima i manifestacijama koje organiziraju drugi srodni klubovi (Rijeka, Split, Umag itd.), a također su viđeni i izvan granica Hrvatske.
Klub organizira i već tradicionalne zajedničke stručne izlete na izložbe, sajmove te posjećuje muzeje oldtimera u Austriji, Italiji, Njemačkoj, Češkoj i dr.


Sastanci članova kluba (dok nije bilo Corone) su se održavali ČETVRTKOM od 19 do 21 sat u restoranu "Veselo nepce", Kranjčevićeva ul. 4  ispred stadiona no za sada nema sastanaka do daljnjega.

Da postanete član Oldtimer kluba Zagreb kliknite na banner (lijevo gore): Postani članom, a zatim kliknite na banner (desno gore): Kontakt... i slijedite upute pri dnu stranice...