Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Kalendar natjecanja

30. jubilarni oldtajmer rally; Zagreb-Ozalj, 06. i 07. lipnja 2015.

trasa 30. jubilarni oldtajmer rally; Zagreb-Ozalj, 06. i 07. lipnja 2015.
opis:

Oldtimer klub Zagreb je zajedno s Tehničkim muzejom Zagreb organizirao 30. jubilarni zagrebački oldtimer rally, reviju starih automobila i motocikala. I ove godine rally je održan tijekom dva dana. U subotu 06. lipnja od 09 sati bila je izložba vozila u Tehničkom muzeju Zagreb, a od 12 sati uslijedila je promotivna vožnja kroz centar grada te u nastavku odlazak na ručak u Zaprešić, gdje se održavao sajam firme Inter Cars.

U nedjelju 07. lipnja 2015. nakon starta ispred HNK vozili smo jugo-istočnom cestom od ZAGREBA do OZLJA, a predah i okrijepa bila je u „Krašogradu“ u Bratini, te nakon toga kraći predah u Pisarovini.
Nakon dolaska u Ozalj, sudionici su uz vodstvo razgledali "Munjaru", danas najstariju hidrocentralu u Hrvatskoj, koja je prema nacrtima Hermana Bollea, 1908. godine izgrađena u neoklasicističkom stilu. U pogonu "Munjare" mogu se vidjeti mnogi izvorni tehnički detalji, a sam objekt predstavlja vrijedan spomenik arhitektonske kulture s početka prošlog stoljeća.
Nakon "Munjare" sudionici rallya su razgledali zgradu dvorca Ozalj te razne zbirke interesantnih predmeta od prethistorije do gotovo suvremene povijesti. U sklupu izložbe izloženo je i nekoliko slika Slave Raškaj, poznate slikarice iz ozaljskog kraja.

Nakon razgleda dvorca Ozalj, sudionici susreta su ručali u restoranu "Žganjer" u Jaškovu. Tom su prilikom dodijeljene zahvalnice i uručene posebne nagrade dvojici sudionika svih 30. zagrebačkih oldtimer rallya. To su g. Vilko Pale iz Konjščine, član OTK Varaždin 2 i g. Željko Skukan, član OTK Zagreb.

Po odabiru povjerenstva za ocjenjivanje najbolje uređenih vozila, dodijeljene su nagrade za "Concours d'Elegance".
Nagradu "Best of show" osvojio je prema očekivanjima g. dr.sc. Vlado Brkanić za automobil Bentley S1 iz 1957. godine, dok je prvu nagradu kod automobila osvojio gospodin mag. Janko Uratnik, predsjednik Slovenskog oldtimer saveza SVS, za automobil Alfa Romeo 1900 C Sprint, karoserija Pinin-Farina iz 1953. godine.
Kod motorkotača je prvu nagradu osvojio g. Nebojša Vukelić iz Ogulina za prekrasno uređeni motorkotač Ardie RZ 200 iz 1937. godine.

Osim vrlo visoke, gotovo tropske, temperature nije bilo razloga za negodovanjem jer je uz odličnu organizaciju sve proteklo prema planu.