Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Kalendar natjecanja

32. Oldtimer rally Zagreb - Turopolje

trasa 32. Oldtimer rally Zagreb - Turopolje
opis:

32. Oldtimer rally Zagreb - Turopolje.

Već tradicionalno po lijepom vremenu održan je 32. OLDTIMER RALLY, Oldtimer kluba Zagreb. Rally je održan na trasi "Zagreb - V. Gorica - Turopolje".

Prvi dan u subotu 3. lipnja 2017. od 8 do 12 sati kao i prošlih godina vozila su bila izložena u dvorištu Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Slučajni prolaznici, posjetioci muzeja i oni koji su slušali obavijesti na radiju i televiziji došli su pogledati interesantne primjerke automobila i motorkotača koji se već dugo godina ne mogu vidjeti u redovitom prometu na ulicama našeg grada. Zaista bilo je tu za svakoga ponešto. Najstariji motorkotač Ariel 250 i automobil Ford T iz 1922. godine bili su prava atrakcija za gledaoce. No bilo je tu i mnogo drugih interesantnih vozila kao Mercedes Benz 230 SL, dva krasna kabrioleta Alfa Romeo i još mnogo toga.
Točno u 12 sati vozila su startala. Nakon Tehničkog muzeja starodobna vozila pokazali smo građanima tijekom promotivne vožnje gradom, a posebna atrakcija su bila kada su tri puta kružila oko Trg Nikole Šubića Zrinjskog gdje se upravo održavao program u organizaciji Turističke zajednice grada. U nastavku sudionici rallya su vozili do restauranta Casablanca gdje je bio priređen ručak.
Drugi dan rallya, 4. lipnja od 08 - 10 sati bilo je okupljanje sudionika rallya oko HNK na Trgu maršala Tita .
Točno u 10 sati uslijedio je start vozila i vožnja trasom rallya. Nakon izlaska iz prostora HNK, Savskom do Ulice Grada Vukovara, Ulice Hrvatske Bratske Zajednice - Most Slobode, zatim Avenija Većeslava Holjevca prema dvorcu Lukavec gdje nam je priređen svečani doček uz kulturno-umjetnički program.
U nastavku je kolona vozila krenula prema Lomnici do "Kurije Bedeković". Nakon toga krenuli smo u Veliku Goricu, parkiranje u centru u organizaciji Turističke zajednice Velike Gorice, uz posjet "Muzeju Turopolja" i izložbu starodobnih vozila u trajanju od cca 1 sat.
U 14 30 sati iz Velike Gorice smo krenuli do izletišta "Ključić Brdo" gdje je priređen ručak uz podjelu priznanja i nagrada učesnicima.