Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Kalendar natjecanja

36. oldtimer rally Zagreb-Varaždin-Zagreb

trasa 36. oldtimer rally Zagreb-Varaždin-Zagreb
opis:

            

            

      Nakon izložbe starodobnih vozila na Europskom trgu u subotu 4. lipnja od 8 do 12 sati i kraće promotivne vožnje ulicama grada Zagreba, sudionici rallya su sa svojim vozilima krenuli na ručak u Pivnicu "Makedonski merak" na uglu u Savske ceste i Avenije Vukovar. Nakon ručka bio je službeni kraj subotnjeg susreta. No nekolicina sudionika je još i poslije podne posjetila nekoliko zagrebačkih lokala i družila se uz kavu piče i kolače.

     Drugog dana 36. Zagrebačkog rallya tj. 5. lipnja organizirali smo vožnju starodobnih vozila, a kako ove godine našom izložbom vozila i vožnjom obilježavamo 110 godina od održavanja „1. automobilne utrke“ koja je održana davne 1912. godine, izbor trase je već unaprijed bio potpuno određen. Za mjesto starta našeg 36. oldtimer rallya odabrali smo južno parkiralište trga Stjepana Radića, tj. ispred gradske vijećnice, a start je uslijedio točno u 9 sati.

       Trasa rallya vodila nas je do restorana i pizzerije „Oro-Goro“ u Oroslavju gdje smo po programu stigli točno u 10 sati. Tamo smo imali prvu stanku uz okrjepu.

     Nastavak vožnje je uslijedio točno prema programu u 11 sati. Vozili smo pored Bedekovčine, prolazili pokraj dvorca Poznanovec, kroz Mače, Lepoglavu i Očuru.

     U „Caffe bar Breza“ kod Ivanca  gdje smo imali našu drugu stanku, točno na vrijeme je stigla kolona predvođena skupinom motorista. Nakon krače stanke nastavili smo vožnju do Varaždina.

      Dolaskom u Varaždin sudionici su se podijelili u dvije grupe od kojih je prva razgledala Muzej grada Varaždina dok je druga grupa pogledala privatni muzej oldtimera prof. Živka Skuhale.

       Nakon razgleda muzeja sudionici su se sa svojim vozilima priključili već postavljenim vozilima na Kapucinskom trgu, a tu je Turistička zajednica Varaždina sudionike rallya počastila varaždinskim klipićima i kavom  u znak dobrodošlice.

     Nakon toga su se sudionici rallya uputili u hotel Turist gdje je za sve sudionike i uzvanike priređen odličan ručak.

      U stankama prije i tijekom  ručka   dodijelili smo: Zahvalnice, Spomenice i plakete povodom 110. godišnjice održavanja „1. Automobilne utrke“.

       Nakon ručka su se sudionici ponovno našli u svojim vozilima i uputili prema Zagrebu od kojih je jedan dio najustrajnijih završio na Europskom trgu gdje je pristiglima poslužen  rashlađeni pjenušac.

        Iako formalno nismo dodijelili nagradu prvo pristiglom vozaču i njegovom vozilu, smatramo da su svi sudionici ovog vrlo uspješnog rallya na neki način bili pobjednici s obzirom na to da su sva vozila (osim dva motorkotača) bez kvarova sretno došla do svojih  „udomitelja“.