Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Novosti

12.05.2023, 11:25

37. Zagrebački oldtimer rally u subotu 3. i nedjelju 4. lipnja 2023.


Oldtimer klub Zagreb je po 37. puta organizirao tradicionalni Zagrebački oldtimer rally, a kao i većinu godina do sada rally je održan prvog weekenda lipnja i to: u subotu 3. i nedjelju 4.

U subotu 3. lipnja od 9 do 14 sati održana je izložba starodobnih vozila u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Savska cesta 18. 

Od 10.30 sati nastupio je orkestar limene glazbe ZET-a pod ravnanjem dirigenta H. Pintarića, a svirali su poznate šlagere evergreene.  


Za prvi dan rallya u subotu 3. lipnja nije bila predviđena kotizacija pa začuđuje što nije bilo više sudionika. No drugi dan rallya je bilo znatno više vozila jer je već od jutra bilo vedro i sunčano.

Drugi  dan, u nedjelju 4. lipnja  na parkirališnom prostoru ispred zgrade Gradskog poglavarstva na trgu Stjepana Radića br. 1, bilo je okupljanje vozila a start je uslijedio točno u 9.30 sati. Trasa rallya je vodila preko Dugog sela, Božjakovine i Lupoglava do Kloštar Ivanića gdje su nam Gradonačelnik,  Gradsko poglavarstvo i Turistička zajednica priredili doček uz limenu glazbu i mažoretkinje, a servirane su svježe trešnje i mnoštvo domačih kolača uz osvježavajuća piča.

Vožnja prema Čazmi je nastavljena u 12. 30.

Nakon zaustavljanja vozila u drvoredu u centru Čazme na Gradskom trgu (Trg čazmanskog Kaptola) i parkiralištu prema Ulici kralja Tomislava  sudionicima se obratio gradonačelnik gosp. Dinko Pirak i predsjednica Turističke zajednice i priređen mali domjenak. Organizirano nam je vodstvo i  razgledavanje znamenitosti (Crkva sv. Marije Magdalene iz 13 stoljeća, galerija Anton Cetin, galerija Aleksandar Marx.

U 14. 30  započeo je ručak u restoran "Ana".

Usljedila je dodjela nagrada i priznanja prema ocjeni povjerenstva za ocjenjivanje vozila i izbor najljepšeg vozila po izboru samih učesnika rallya, za što je svaki sudionik morao ispuniti listič koji je dobio prilikom prijave.




Nazad