Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Novosti

28.09.2019, 21:04

Biser Hrvatskog Zagorja, 28. rujna

U subotu 28. rujna je održan prvi susret starodobnih vozila pod nazivom Biser Hrvatskog Zagorja. 

Zaista kao što je bio i najavljen ovaj susret starodobnih vozila bila je Čarobna priča u malom, Jednodnevni susret kroz možda najljepše dijelove Hrvatskog Zagorja uz druženje vlasnika povijesnih-starodobnih vozila u organizaciji Oldtimerskog kluba "Hrvatsko Zagorje" iz Zaboka, HAVAP-a, i Turističke zajednice Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća.

Bilo je to zamišljeno kao završni godišnji susret klubova povijesnih starodobnih vozila.

Od 8 sati ujutro su se sudionici prijavljivali u Velikom Trgovišću na parkiralištu škole dr. Franje Tuđmana, a tada su predsjednik HAVAP-a, predsjednica Turističke zajednice i Gradonačelnik V. Trgovišća uputili pozdravne riječi dobrodošlice i predočili kratki program susreta.

Nakon zakuske je formirana duga kolona od oko 80 starodobnih vozila iz različitih klubova koja je krenula prema Tuhelju. Tamo je ponovno priređena manja zakuska, a poslije su sudionici mogli razgledati crkvu Uznesenja blažene djevice Marije uz kratki prikaz povijesti mjesta Predsjednice TZ i župnika iz Tuhelja.

U nastavku su sudionici krenuli prema Klanjcu i parkirali na prostoru tržnice, a oni koji su to željeli su uz stručno vodstvo mogli razgledati franjevačku crkvu i kriptu sa veličanstvenim sarkofazima dva znamenita člana obitelji Erdödy.

Oko 15 sati je kolona starodobnih vozila krenula prema Dubrovčanu gdje je u bistrou Zelengaj serviran ručak uz piće za sve sudionike. Susret je bio priređen bez kotizacije, a troškove su pokrili organizatori.

Zahvaljujemo organizatorima koji su priredili lijepi susret kojemu je čar nažalost nakon ručka malo pokvarila kiša no organizatori su zaključili da će ovakav završni susret postati tradicionalan i pozvali sve na ponovno druženje i iduće godine.



Nazad