Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Novosti

23.01.2024, 12:17

Budapest Oldtimer Show i Hungaroring Tour

Detaljne informacije na: www.oldtimershow.hu 

Novi koncept uređenja na sajmu oldtimera u Budimpešti 2024.! Od sada se mijenja tema događanja: izložba i turneja. Prethodna 3-dnevna izložba bit će smanjena na 2 dana od 2024. Na sajamske dane osiguravamo turističke programe za inozemne izlagače. U ponedjeljak nakon izložbe organiziramo ekskluzivni obilazak oldtimer automobila za naše goste.

image001.jpg

  image003.jpg

- XIX. Datum izložbe oldtimera u Budimpešti: 13.-14. travnja 2024. (Subota nedjelja)

- „Hungaroring tour“ 15. travnja (ponedjeljak) od 09:00 do 14:00 sati. Polazak kući u 15:00 sati.

- Mjesto održavanja: Magyar Vasúttörténeti Park, informacije o pristupu možete pronaći na našoj web stranici: www.oldtimershow.hu (google map) Točna adresa: 1142 Budapest, Tatai út 95. GPS koordinate: N 47°32' 29.60" W 19 °05'42.80"

- Dolazak na mjesto događanja: 12. travnja 2024.(petak) u poslijepodnevnim satima: od 14 do 19sati. Hotelska rezervacija: Premium Apartment House (1139 Budimpešta, Országbíró utca 44-46.Recepcija: +36/1877-7600 upravitelj: Adnrea +36/30-2222-648 www.premiumapartman.hu )

- Detaljan program za naše strane izlagače:

1. petak (12. travnja) poslijepodne dolazak u Povijesni park mađarske željeznice. Postavljanje oldtimera u izložbenom prostoru, postavljanje prikolice na parkiralište za prikolice, zatim rezervacija hotela. Večera u Premium Bistrou (Premium apartmanska kuća)

2. subota (13. travnja) doručak u hotelu, nakon čega možete otići u Széchenyi Spa. (Lječilište je udaljeno samo 2 km od hotela.) Ovo je cjelodnevni program za koji naši gosti dobivaju ulaznicu. Széchenyi Spa nalazi se u srcu Budimpešte. Prije ili poslije toplica preporučuje se posjetiti kulturne znamenitosti u blizini toplica: Hősök Tere, Városliget, dvorac Vajdahunyad, Muzej lijepih umjetnosti, Etnografski muzej, Palača mađarske glazbe, Zoološki vrt, Cirkus glavnog grada. Daljnje atrakcije: Bazilika, Parlament, Citadela, Nacionalno kazalište, itd... Ručak u restoranu po izboru. Večera u Premium Bistrou (Premium apartmanska kuća)

3. nedjelja (14. travnja) doručak u hotelu, zatim razgled izložbe Oldtimer Show. Podjela nagrada u 14:00 sati, izvlačenje nagradnih automobila u 16:00 sati. Manifestacija se zatvara u 18 sati. Strani gosti svoje automobile moraju ostaviti u izložbenoj dvorani. (Ako jedan od izlagača ne želi sudjelovati na Hungaroring turneji idućeg dana, može napustiti dvoranu sa svojim automobilom i otići kući.) Večera u Premium Bistrou (Premium Apartment House)

Ponedjeljak 4. (15. travnja) doručak u hotelu. Dolazak u Mađarski željeznički povijesni park, priprema oldtimera za obilazak od 08:00-09:00, podjela karte rute. Hungaroring Tour POČETAK u 09:00 (Automobil za preuzimanje ići će ispred sudionika izleta. Na kraju kolone bit će automobil u pratnji. Bit će nekoliko zaustavljanja tijekom obilaska na spektakularnim mjestima: Hungaroring, Mogyoród Vidikovac) u 13:00 ručaku selu Mogyoród. Povucite se u povijesni park Mađarske željeznice. Polazak kući u 15:00 sati.

Objašnjenje programa: na dan dolaska naši gosti imaju osigurano sigurno skladištenje svojih oldtimera i transportnih vozila. Dočekat će vas organizator koji govori engleski: Tamás Mihálszky +36/30-950-1743 Nakon toga, bit ćete rezervirani u hotelu (Premium apartmanska kuća) i odmorite se od umora putovanja. Hotel je udaljen samo 1 km od Povijesnog parka Mađarske željeznice. Preporučamo da tamo odete TAXI-jem ili vlastitim automobilom. Ukoliko idu TAXI-jem, vlastiti automobil mogu ostaviti na našem čuvanom parkingu oznake P2. Na parkiralištu P2 čak mogu ostaviti vlastiti automobil cijeli vikend. Petkom navečer postoji mogućnost društvenog programa u Bistrou na prvom katu hotela. Ovdje mogu naručiti piće i večerati. Moguće je naručiti hranu i piće prema vlastitim potrebama i na vlastiti trošak. Strani gosti ovdje se mogu upoznati i planirati svoj vikend program. Programi su poluotvorenog tipa, ostavljajući mogućnost slobodnog izbora. Zbog prvog, ravnatelj nudi samo program, prema gore navedenim programskim točkama. Gosti mogu birati koje će znamenitosti razgledati i gdje će ručati ili večerati. Organizator to nije želio definirati jer u blizini središnjeg mjesta kod hotela (Hősök tere) ima toliko arhitektonskih i kulturnih znamenitosti da bi to moglo popuniti dvotjedni program. Odaberite što vam se sviđa! Pri odabiru smještaja bilo je bitno da bude u srcu Budimpešte. Odavde preporučamo uzeti TAXI za pristup programima. Naš pouzdani partner: CITY TAXI +36/1211-1113 (druge službene TAXI tvrtke su također pouzdane, ali ne preporučujemo privatne taksije) Male su udaljenosti između atrakcija Budimpešte, Premium Apartment House i Mađarskog željezničkog povijesnog parka i oni ne utjecati na prometnu gužvu u centru grada. Subotnji programski dan preporučamo Széchenyi Spa i posjet jednoj od kulturnih znamenitosti Budimpešte. U nedjelju preporučamo posjet izložbi oldtimera te znamenitostima Mađarskog željezničkog povijesnog parka i pratećih programa. U ponedjeljak ujutro palimo oldtimer automobile i idemo u šetnju prekrasnim krajolikom. Dužina ture je 40 km. Obilazak završava ručkom, a zatim se konvoj zajedno vraća na početnu točku: 1142 Budapest, tatai út 95. Nakon dolaska na mjesto, automobili se mogu staviti na prikolice. Nakon toga se pozdravljamo i možete ići kući.

Novi koncept: od 2024. Budapest Oldtimer Show značit će nešto drugačije za javnost i strane izlagače. Direktor Tamás Kiss, skupljajući iskustva mnogih inozemnih susreta, turneja i izložbi, odlučio je da od sada Budapest Oldtimer Show bude ugostiteljski događaj za naše goste iz inozemstva: opuštanje, atrakcije i obilasci oldtimer automobila. U programima mogu sudjelovati samo naši strani izlagači! Na turu oldtimer automobilima povest će vas turistički vodič koji govori engleski jezik i vozit će strane oldtimer automobile svojim vlastitim oldtimer automobilom. (u slučaju da zaostanete ili se izgubite, morate doći do sljedeće stanice označene na karti)

Kotizacija: 150 EUR/osoba za izlagače koji dolaze s oldtimer vozilima proizvedenim prije 1950. godine, 200 EUR/osoba za izlagače koji dolaze s automobilima proizvedenim nakon 1950. godine. Kotizacija uključuje sljedeće: hotel za 3 noćenja (petak, subota, nedjelja), obilan doručak sva tri dana, večeru od 3 slijeda sva tri dana, ulaznicu i besplatan parking za Oldtimer Show, dnevnu ulaznicu za Toplice Széchenyi, ponedjeljak program obilaska oldtimer automobila s ručkom. Kotizacija ne uključuje ručak u subotu i nedjelju. (mogu jesti u domaćoj pećnici tijekom radnog vremena u prostoru događanja)

Natjecanje ljepote oldtimera: izložena vozila ocjenjivat će međunarodni žiri, tajnim glasovanjem. To će se dogoditi prvog dana izložbe. Pehare ćemo postaviti ispred pobjedničkih vozila u subotu navečer. Predstavljanje vlasnika pobjedničkih vozila održat će se u nedjelju u 14:00 sati, na pozornici Vasútokogsi (narančasti kvadrat označen sa STAGE na karti opreme). Ovdje pobjednici mogu dobiti certifikat i brončanu plaketu od organizatori. Oni će biti predstavljeni novinarima i javnosti.

- Stranci mogu sudjelovati na događaju sa svojim starodobnim vozilima ako nakažu svoju namjeru sudjelovanja putem e-maila glavnom organizatoru Tamásu Kissu: kiss.tamas@oldtimershow.hu Rok za prijavu: ožujak 2024. 10.

2-3 fotografije oldtimer vozila koje želite prijaviti potrebno je poslati na mail. Prijaviti se možete ne samo automobilom, već i motociklom i traktorom. Prijavljeno vozilo mora biti izložbene kvalitete! To znači da je kvalitetno restauriran, odnosno sačuvan u potpuno izvornom stanju. Na izložbi mogu sudjelovati samo vozila koja zadovoljavaju kriterije muzejske certifikacije! Prvenstveno tražimo vozila proizvedena prije 1950. godine.

- Vozila izložena na Oldtimer Showu dobivaju brončanu spomen ploču. Izložena vozila bit će nagrađena u kategorijama prema dobima i tipovima vozila. Ukupno će biti dodijeljene 32 nagrade koje će dodijeliti međunarodni žiri. Dobitnike nagrada Oldtimer Showa iz prethodnih godina možete pogledati ovdje: https://www.oldtimershow.hu/az-oldtimer-show-dijazottai-2018-2022/

- Ukoliko je vozilo koje se prijavljuje prikladno za predstavljanje na Oldtimer Showu, organizator će poslati potvrdu o prihvaćanju prijave.

- Kotizaciju je potrebno do 10. ožujka uplatiti na račun u EUR: K&H Bank Kiss Tamás IBAN: HU70 10409015-86767550-72651007

- Našim registriranim izlagačima šaljemo predložak tehničkog lista od 1 stranice (A4). Koristeći to, tehnički list vlastitog vozila mora biti pripremljen metodom zamjene. Podatke je potrebno ispuniti na mađarskom jeziku. Pomoć oko prijevoda jezika: https://translate.google.com/(ispravit ćemo manje pogreške) Ispravni koraci prilikom pripreme tablice s podacima: priloženi word doc. predložak morate prenijeti na svoje računalo, a zatim možete početi uređivati. Ne možete uređivati s pametnim telefonom, samo s računalom! riječ dok. izgled predloška tehničkog lista i veličina slova ne smiju se mijenjati! Ne mijenjajte riječ dok. proširenje! Nemojte pretvarati u PDF! Nakon tehničkih podataka, na kraju morate napisati priču o vozilu, odnosno uvod u povijest tipa. Ovo također mora biti prevedeno na mađarski pomoću prevoditelja jezika. Ovo nam je jako važno! Molimo obratite pozornost na ovo. List s podacima ne smije biti dulji od jedne stranice. Ispunjeni tehnički list potrebno je vratiti organizatoru e-poštom. Organizator provjerava list s podacima i ispravlja jezične pogreške.

- Oldtimer Show je manifestacija izložbenog tipa s brojnim popratnim programima. Vlasnici izloženih vozila nemaju nikakvu odgovornost na samom događaju. Organizator smješta izložena vozila u izložbeni prostor pod zaštićenim uvjetima. Automobili i motocikli smješteni su u tematske dijelove. 1-6 vozila smještena su u dionice otočnog tipa, odvojene od javnosti kordonom. Neka istaknuta vozila postavljena su zasebno. Nitko ne može ući unutar kordona! Vlasnici vozila također ne smiju ići vlastitim vozilima. Zaštitar ne pušta nikoga u kordon. Molimo za razumijevanje! Organizator preuzima brigu o svim izloženim vozilima do kraja manifestacije. Vozila će čuvati zaštitari i domaćice odjevene u starinsku odjeću.

- Organizator svim izlagačima i njihovim pratiteljima daje narukvicu za ulaz na Budapest Oldtimer Show. Narukvica nam jamči besplatan ulaz na prostor događanja i parkiranje na našem parkiralištu za korisnike označenom s P2 tijekom cijelog vikenda.

- Na karti opreme događaja jasno su prikazani ulazi, parkirališta, izložbena dvorana itd. Karte opreme bit će izvješene na ulazima. Preporučujemo da isprobate interaktivne programe Željezničkog povijesnog parka: putovanje parnim vlakom, konjskom vučom, željeznicom, parnom lokomotivom, okretnicom lokomotive, vrtnom željeznicom.

- Informacije o mađarskom Oldtimer Showu možete pronaći na sljedećim web stranicama: www.oldtimershow.hu, www.facebook.com/Oldtimer Show Budapest

- Oni koji ne žele sudjelovati u obilasku u ponedjeljak mogu otići kući u nedjelju, po završetku izložbe: 18:30

Molimo podijelite plakat 19. Budapest Oldtimer Showa na svojoj Facebook stranici i pozovite svoje prijatelje i klupske kolege na događaj. 

Želim vam ugodno opuštanje! Tamás Kiss je glavni organizator

(Tijekom manifestacije organizator Tamás Kiss obavlja kontinuirani zadatak upravljanja. Nažalost, on ne može osobno sudjelovati u zajedničkim programima s izlagačima. Tamásovi prijatelji pomoći će vam u informacijama ili odabiru besplatnih programa: Tamás Mihálszky +36/30- 950-1743, Rudolf Adamkó +36/30-942-4524)


Nazad