Dobrodošli na internet stranice
Oldtimer kluba Zagreb

Predstavljamo vozilo mjeseca

FIAT 1100 Nuova  Bauletto
Ivan Pekera
FIAT 1100 Nuova Bauletto (1953.)

Novosti

28.02.2021, 11:37

Obilježavanje obljetnica događaja vezanih uz povijest automobilizma ...

Članovima HAVAP-a s područja Zagrebačke županije

Obilježavanje obljetnica događaja vezanih uz povijest automobilizma

Ove godine obilježavamo tri značajne obljetnice, a to su:
a) 115 godina automobilističke kulture u Hrvatskoj-osnivanje Prvog hrvatskog automobilinog kluba,
b) 150 godina od rođenja Ferdinanda Budickog i 70 godina od njegove smrti,
c) 120 godina od dolaska prvog automobila u Hrvatsku
Zbog specifične situacije vezane uz pandemiju coronavirusa i nemogućnosti saznanja o daljnjem tijeku epidemioloških mjera zaštite, odlučili smo u okviru postojećih mjera epidemiološke zaštite u drugoj polovici mjeseca ožujka i prvom tjednu mjeseca travnja, obilježiti naprijed navedene obljetnice, za klubove-članove s područja Zagrebačke županije, kako slijedi:
Subota, 20. ožujka 2021. godine
Vožnja povijesnim-starodobnim vozilima od Samobora do Stojdrage u dužini od 35 kilometara, do odmorišta Prvog hrvatskog automobilnog kluba i razgled Žumberačkog uskočkog muzeja.
Subota, 27. ožujka 2021. godine
Predavanje  povodom 150 godišnjice  rođenja  i 70 godina smrti  Ferdinanda Budickog, hrvatskog pionira automobilističkog, motociklističkog i biciklističkog sporta i suosnivača Prvog hrvatskog automobilnog kluba. Predavanje će se održati u Hrvatskom časničkom zboru Grada Zagreba, Ulica Kralja Zvonimira 17/IV. kat, s početkom u 11 sati.
Subota, 3. travnja 2021. godine
Zagrebačko groblje Mirogoj-dolazak s povijesnim-starodobnim vozilima, grob Ferdinanda Budickog.
Obzirom na propisane i sada važeće mjere epidemiološke zaštite broj sudionika ograničen je na 25 osoba. To znači  da svaki od klubova s područja Zagrebačke županije može biti zastupljen s jednim vozilom s dva člana posade.

Ako klubovi-članovi HAVAP-a iz drugih županija žele u svojim sredinama obilježiti naprijed navedene obljetnice, mogu računati na predavanja i pomoć u organizaciji drugih oblika obilježavanja obljetnica. Potrebno je samo putem adrese elektronske pošte poslati upit. Važno je pri tome imati na umu sve mjere epidemiološke zaštite uz najveći dozvoljeni broj sudionika.

Susreti vlasnika povijesnih-starodobnih vozila u 2021. godini
Kako sada stvari stoje, ograničenja okupljanja ljudi će biti i u bližoj budućnosti.
Jedan dio klubova razmišlja o organizaciji susreta u okvirima propisanih mjera epidemiološke zaštite kako bi se održala stalnost održavanja susreta, što mislimo da nije loša ideja premda će to biti u ograničenom opsegu, a po karakteru to bi bili pozivni susreti. Za sada, međunarodni susreti su isključeni i to vjerojatno na duže vrijeme.
U svakom slučaju, ako se odlučite organizirati susret, to mora biti u okvirima propisanih mjera epidemiološke zaštite u tom trenutku.

 
Svako vam dobro !

Dalibor Lebarović, glavni tajnik

--
HAVAP - Hrvatski savez povijesnih-starodobnih vozila
Ravnateljstvo
adresa: Samoborska cesta 234, 10090 Zagreb
e-mail: havap@havap.hr
mob.: +385 91 494 95 99



Nazad